etusivulle
Käyttöopas

Käyttöopas | Hakuohje | Yleiset lyhenteet | Aihepiirilyhenteet | Kielioppikäsitteet

Sanakirjoja voi käyttää eri tavoin

Sanakirjapalvelun etusivu luetteloi kaikki palveluun kuuluvat käytettävissä olevat sanakirjat. Napsauttamalla niiden linkkejä pääset kunkin sanakirjan etusivulle. Mikäli olet tilannut toisen kielen sanakirjapalvelun, pääset sen etusivulle vastaavasta linkistä (esim. ranskan sanakirjat). Sanakirjapalvelun etusivulta voit muokata palvelun ulkoasua ja käyttöliittymän kieltä. Etusivulla on myös joko satunnaisia hakusanoja tai palvelun sanakirjoihin tehdyt viimeisimmät muutokset. Etusivulta voit lisäksi suorittaa hakuja sanakirjoista. Ensimmäisen haun jälkeen haku jää hakukenttään ja sitä voi siten helposti muokata ja suorittaa uusia hakuja.

Kunkin sanakirjan etusivu sisältää kirjan hakusanojen alkukirjaimiin perustuvan selausmahdollisuuden aakkospalkkia käyttämällä. Sanakirjan etusivulla on joko satunnaisia hakusanoja tai palvelun sanakirjoihin tehdyt viimeisimmät muutokset. Hakupalkki kattaa tässäkin kaikki palvelun sanakirjat.

Selatessasi sanakirjaa huomaat, että pidemmät hakusana-artikkelit on katkaistu (niiden loppuun on merkitty [...]) ja hakusana on linkkimuodossa, josta voit katsella koko hakusana-artikkelin sisältöä. Tämä siksi että hakusanaluettelo olisi helpommin selattava eikä katkeaisi pitempien hakusanojen kohdalla.

Selatessasi kirjaa voit helposti suorittaa uusia hakuja vetämällä ja pudottamalla (ei-linkkejä sisältäviä) tekstejä ruudulta hakukenttään. Hakutuloksien linkkejä napsauttamalla pääset tiettyyn hakusanaan, josta voit aakkospalkkia napsauttamalla katsoa hakusanan lähellä aakkosissa olevat muut termit eli tietyn kohdan sanakirjasta.

Kirjan selauksen tai haun jälkeen voi palata Lexitec-napin vieressä (kännykkäliittymän välilehdessä) olevasta linkistä aktiivisen eli auki olevan sanakirjan etusivulle tai Lexitec-napilla (Lexitec-välilehdellä kännykkäliittymässä) koko sanakirjapalvelun etusivulle.


< etusivulle Käyttöopas | Palaute ^ sivun yläreunaan
Moottorina D.N. Šilnikovin luoma Glossword Sisältö © 1987- Kari Eveli ja Lexitec. Kaikki oikeudet pidätetään. Palaa pääsivustolle www.lexitec.fi